Ορειβατική/πεζοπορική εξόρμηση στις Ελβετικές Άλπεις και στο κοσμοπολίτικο Zermatt σε υψόμετρο 1620 μέτρα.
Ο ορεινός όγκος του Monte Rosa βρίσκεται στα σύνορα Ιταλίας-Ελβετίας και με ύψος 4.634m αποτελεί το δεύτερο ψηλότερο βουνό των Άλπεων μετά το Mont Blanc. To Briethorn με υψόμετρο 4164 μ βρίσκεται ανάμεσα από το Monte Rosa και το Matterhorn μια μακρόσυρτη κορυφή που όσο εύκολη είναι η ανάβαση της τόσο προσοχή θέλει η κατάβαση της μέσα από τον παγετώνα.
Το Σαμονί-Μον Μπλαν (Chamonix-Mont-Blanc), περισσότερο γνωστό ως Σαμονί, είναι γαλλική κοινότητα στο διαμέρισμα της Άνω Σαβοΐας στην περιοχή Ρον-Αλπ, στη νοτιοανατολική Γαλλία.
Καθώς βρίσκεται κοντά στις κορυφές των Aiquille du Roc, και κυρίως στην πλέον σημαντική Aiquille du Midi, το Σαμονί είναι ένα από τα παλαιότερα θέρετρα σκι στη Γαλλία. Η βόρεια πλευρά της κορυφής του Μont Blanc και συνεπώς η ίδια η κορυφή, είναι τμήμα του χωριού του Σαμονί. Προς τη νότια πλευρά η κατάσταση είναι διαφορετική, ανάλογα με τη χώρα. Η Ιταλία θεωρεί ότι το σύνορο περνά από την κορυφή. Η Γαλλία θεωρεί ότι το σύνορο διατρέχει τη βραχώδη περιοχή Τουρνέτ κάτω από την κορυφή οριοθετώντας την κορυφή στη γαλλική επικράτεια. Η νότια πλευρά αποδίδεται στην κοινότητα Saint-Gervais-les-Bains που μοιράζεται την κορυφή με το γειτονικό της Σαμονί.

Η κοινότητα του Σαμονί είναι ιδιαίτερα γνωστή και αγαπητή στους σκιέρ και τους λάτρεις του βουνού, που μπορούν να προσεγγίσουν μέσω τελεφερίκ την Aiquille du Midi  και τη διάσημη εκτός πίστας διαδρομή Vallée Blanche.
 

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει:

1η μέρα: Aναχώρηση από Αθήνα ‘η Θεσσαλονίκη για Ζυρίχη και από εκεί με minibus για το χωριό Zermatt. Απογευματινή 2 ώρη βόλτα για ξεμούδιασμα πάνω από το χωριό. Διανυκτέρευση στο camping.

2η μέρα: Ανάβαση στο καταφύγιο Hornli του Matterhorn 3260 μέτρα με 3,5 ώρες πορείας και επιστροφή στο χωριό Zermatt με 2 ώρες πορείας. Διανυκτέρευση στο camping.

3η μέρα: Με τη χρήση τελεφερίκ θα ανέβουμε στην κορυφή Klein Matterhorn, από όπου θα διασχίσουμε τον παγετώνα που μας χωρίζει από την κορυφή Briethorn, όπου είναι και ο στόχος στα 4164μ. Διανυκτέρευση σε ξενοδοχείο.

4η μέρα:EXTRA μέρα για λόγους καιρικών συνθηκών.

5η μέρα: Ετοιμάζουμε τα πράγματά μας και αναχωρούμε για τη Γαλλία και τη Μέκκα των βουνίσιων, το Chamonix. Επισκεπτόμαστε το χώρο (camping), καθορίζουμε το χώρο μας και ετοιμαζόμαστε να γνωρίσουμε το κέντρο του παραδεισένιου χωριού. Διανυκτέρευση στο camping.

6η μέρα: Mε αφετηρία το χωριό ανηφορίζουμε για το φημισμένο Mer de Glace (1500μ) από όπου και η θέα κόβει την ανάσα. Αναχώρηση το απόγευμα για το Chamonix. Διανυκτέρευση στο camping.

7η μέρα: Ημέρα αναρρίχησης στο γνωστό πεδίο Gaillands μόλις λίγα λεπτά με τα πόδια από το χωριό, με θέα το επιβλητικό Mont-Blanc. Επιστροφή στο Chamonix και ελεύθερο απόγευμα για ψώνια και το αποχαιρετιστήριο δείπνο. Διανυκτέρευση σε ξενοδοχείο.

8η μέρα: Αναχώρηση για Ζυρίχη και επιστροφή στα πάτρια εδάφη.

 

Κόστος για ομάδα 6-8 ατόμων 1410 ευρώ (1587 ευρώ με ΦΠΑ)/το άτομο 

Περιλαμβάνεται:

 • Μεταφορά από και προς το αεροδρόμιο της Ζυρίχης με mini bus ή λεωφορείο. Και όλες τις μεταφορές που απαιτούν λεωφορείο.

 • Διανυκτερεύσεις:Όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα. 2 νύχτες σε ξενοδοχεία και 5 σε camping της περιοχής (Zermatt & Chamonix)

 • Συνοδεία καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδρομής και στο trekking αλλά και στην κορφή Briethorn 4164 μέτρα από Έλληνα έμπειρο ορειβάτη /συνοδό.

 • Μετακινήσεις με τελεφερίκ και το τρενάκι από Tasch για Zermatt.

 • Ταξιδιωτική ασφάλεια.

 • Αντίσκηνα για διαμονή στο camping στο Zermatt

 • Αναμνηστικά T-shirts, και αναμνηστικό δίπλωμα.

Δεν περιλαμβάνεται:

 • Διατροφή καθ’ όλη την εκδρομή.

 • Ατομικός εξοπλισμός πεζοπορίας (μπότες, μπουφάν, σακίδια)

 • Ατομικός εξοπλισμός κατασκήνωσης (υπνόσακος, υπόστρωμα)

 • Αναρριχητικό εξοπλισμό, για όσους ανέβουν στην κορυφή Briethorn , (ζώνες, κράνη. σχοινιά, κραμπόνς, πιολέ).

 • Δραστηριότητες εκτός προγράμματος.

 • Έξοδα αποχώρησης από την εκδρομή εκτός προγράμματος.


 

Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις επικοινωνήστε μαζί μας

στο τηλ. 6972934764 και e-mail: info@trueadventure.gr

Καλή διασκέδαση!

Ελβετικές Άλπεις Briethorn (4164 m) &
Horli hut Matterchon (3260 m)

21-28 Ιουλίου 2017

 • Facebook Social Icon

ACTION S.C.E 

G.N.T.O 0726E60000053501

 

 

Phone: 0030 697 2934764

Adress: Rega Feraiou 135, Volos 38221, Greece 

E-mail: info@trueadventure.gr