EVEREST BASE CAMP - KALA PATTAR TREKKING

30 Μαρτίου - 13 Απριλίου 2018

Πεζοπορική εξόρμηση υψομέτρου στο «δρόμο» για το base camp του Everest (5340m). Ένα από τα δημοφιλέστερα trekking στον κόσμο, με θέα το επιβλητικό Everest και το Ama Dablam. Πεζοπορώντας στην κοιλάδα Khumbu και διασχίζοντας τα χωριά των ντόπιων (sherpas) μπορείς να αισθανθείς τον ιερό χαρακτήρα τηε περιοχής αυτής μέσα από τα βουδιστικά μοναστήρια που είναι σπαρμένα στη διαδρομή.

Η πεζοπορία μας ξεκινάει από το χωριό Lukla (2,860 m) μετά από πτήση από το Kathmandu. Κουβαλάμε μόνο το σακίδιο με τα απαραίτητα μιας ημέρας, έτσι μένουμε ξεκούραστοι και είμαστε ελεύθεροι να απολαμβάνουμε τη διαδρομή.

Ημέρα 1η: Άφιξη στο Kathmandu και μεταφορά στο ξενοδοχείο.

Ημέρα 2η: Kathmandu to Lukla by flight, trek to Phakding (2640m) walking hours about 4. Μετά από μια 40 λεπτη πτήση με το κλασσικό δικινητήριο αεροπλανάκι που συνδέει τα βουνά με τον πολιτισμό, φτάνουμε στη Lukla, από όπου ξεκινάει και η πεζοπορία μας. Προσπερνώντας το χωριό Chaurikharka και ακολουθώντας την δεξιά όχθη του ποταμού Dudhkosi φτάνουμε στο χωριό Phakding (2640m), όπου και θα διανυκτερεύσουμε. Η πρώτη μέρα είναι σύντομη και εύκολη για λόγους εγκλιματισμού. B,L,D.

Ημέρα 3η:Trek to Namche Bazaar (3440m) walking hours: 6-7.

Ξεκινάμε τη μέρα μας περνώντας από τις δυο πολύ γνωστές ξύλινες γέφυρες Benkar(2713m) και Jorsale(2804m).  Στη συνέχεια συναντάμε και διασχίζουμε στην συμβολή των ποταμών Bhotekosi και Dudhkosi δυο ακόμα γέφυρες με το όνομα Ηillary bridges όπου και θα καθίσουμε για μεσημεριανό. Μετά τον προκαθορισμένο έλεγχο των αδειών μας από το σημείο ελέγχου του National Park συνεχίζουμε για τα τελευταία 304 μ. υψομετρικής ανηφόρας για το χωριό Namche Bazaar, όπου και θα διανυκτερεύσουμε. Εδώ θα βρούμε μαγαζιά, τράπεζες,internet. Β,L,D.

Ημέρα 4η: Acclimatisation day in Namche

Ο εγκλιματισμός θεωρείτε πολύ σημαντικός σε τέτοια υψόμετρα έτσι και σήμερα θα παραμείνουμε σε αυτό το υψόμετρο για το λόγο αυτό. Αυτή τη μέρα κάποια μικρής διάρκεια πεζοπορία στα χωριά Thami και Κhumjung θα μας βοηθήσει να εγκλιματιστούμε πιο εύκολα. B,L,D.

Ημέρα 5η: Νamche to Tengboche(3875m) walking hours: 6.

Εγκλιματισμένοι μετά την παραμονή μας στο Namche, είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε την βόρειοανατολική μας πορεία προς την κατεύθυνση του Everest, ανηφορίζοντας μέχρι να απομακρυνθούμε από το χωριό. Στην συνέχεια, ακολουθούμε βατά μονοπάτια χωρίς ιδιαίτερες κλίσεις, θαυμάζοντας ενα απο τα ομορφότερα βουνά του κόσμου, το Ama Dablam (6856m) καθώς και το Everest. Περνώντας από τον οικισμό Sanasa κατηφορίζουμε προς το χωριό Phunki Tanga και στη συνέχεια, συνεχίζουμε ανηφορικά μέχρι να αντικρίσουμε το επιβλητικό μοναστήρι στο χωριό Τengboche όπου και θα διανυκτερεύσουμε. B,L,D.

Ημέρα 6η: Tengboche to Dingboche(4410m) walking hours: 6-7.

Συνεχίζουμε τη διαδρομή μας διασχίζοντας το δάσος με τα ροδόδεντρα και τη γέφυρα Imja Khola, όπου συναντάμε τον οικισμό Pangboche(3860m). Στην συνέχεια, σε αλπικό πεδίο πλέον, με εύκολη και λίγο ανηφορική διαδρομή, φτάνουμε στο Dingboche, ένα χωριό από το οποίο, η ησυχία και η θέα του Lotse (8501m) και του Ιsland Peak (6189m) είναι μαγευτική. Εδώ θα περάσουμε και τη νύχτα μας. B,L,D.

Hμέρα 7η: Dingboche to Lobuche(4910m) walking hours: 6

Ξεκινάμε την σημερινή μέρα μας με ανηφορική διαδρομή. Κινούμαστε αργά πλέον, λόγω υψομέτρου, κατευθυνόμενοι προς τον οικισμό Duglha, όπου και θα ξεκουραστούμε. Έπειτα από κάποια ανηφορικά κομμάτια συναντάμε το μνημείο των ορειβατών που έχουν σκοτωθεί στον παγετώνα Khumbu. Απο το σημείο αυτό μπορούμε να απολαύσουμερ την καταπληκτική θέα, τόσο της κοιλάδας όσο και του Nuptse (7879m), του ψηλότερου βουνού της περιοχής. Διανυκτέρευση στον οικισμό. B,L,D.

Ημέρα 8η: Lobuche –Gorak Shep(5160m)- Everest bace camp (5340m) walking hours: 8

Μετά από ένα καλό πρωινό (γιατί έχουμε μεγάλη και δύσκολη μέρα μπροστά μας) ξεκινάμε την διαδρομή μας μέσα στην φαρδιά κοιλάδα, στους πρόποδες του παγετώνα, έως ότου φτάσουμε στο Gorak Shep, χαρακτηριστικό του οποίου είναι τα λιγοστά σπίτια και η άμμος που υπάρχει παντού λόγω του αέρα. Στο σημείο αυτό θα ξεκουραστούμε πριν συνεχίσουμε την πορεία μας για το Bace camp, όπου λόγω της φήμης του, συναντάμε πολλά γιακ και sherpas να μεταφέρουν βαριά φορτία για την κατασκήνωση βάσης του Everest. Aπό εδώ έχουμε θέα τον παγετώνα, ένα από τα πιο επικίνδυνα κομμάτια του βουνού. Επιστρέφουμε στο Gorak Shep όπου τρώμε βραδινό γιατί την επομένη μέρα το πρωί έχουμε πολύ νωρίς ξύπνημα. B,L,D.

Ημέρα 9η: Gorak Shep-Kala Pattar(55450m)-Pheriche (4270m) walking hours: 8 

Η μέρα μας ξεκινάει πολύ νωρίς το πρωί, ωστε να μπορέσουμε να απολαύσουμε την ανατολή του ηλίου στην τοποθεσία Kala Pattar, στο ψηλότερο σημείο του πλανήτη μας. Βρισκόμαστε τους πρόποδες του Pumori, με θέα τα ψηλότερα βουνά του κόσμου όπως το Nuptse, Ama Dablam, Changtse,Taweche και Kantega. Φορτωμένοι με μαγευτικές εικόνες κατηφορίζουμε προς το Gorak Shep ετοιμάζουμε τις αποσκευές μας και συνεχίζουμε προς το χωριό Thugla, όπου και θα απολαύσουμε το μεσημεριανό μας φαγητό. Στη συνέχεια, διασχίζοντας τον Khumbu Khola και το χωριό Cholatse, φτάνουμε στο χωριό Pheriche, όπου και θα διανυκτερευσουμε. B,L,D.

Hμέρα 10η: Pheriche to Namche.walking hours: 7 B,L,D.

 Namche to Lukla. walking hours: 8 B,L,D

Ημέρα 12η: Flight to Kathmandu.

Παίρνουμε την πιο πρωινή δυνατη πτήσηκαθλως, λόγω καιρού κάποιες πτήσεις ακυρώνονται κατά τη διάρκεια της ημέρας. Φτάνουμε στο ξενοδοχείο μας για ζεστό μπάνιο και χαλάρωση, που τα έχουμε όλοι ανάγκη B.

Ημέρα 13η: Kathmandu at Leisure(free day).

Αυτή την επιπλέον μέρα μπορούμε να την περάσουμε στο βούνο, είτε λόγω ακύρωσης της πτήσης μας, είτε λόγω καιρού. B.

Hμέρα 14η: Back home.

Μεταφορά στο αεροδρόμιο και επιστροφή στα πάτρια εδάφη. 

Κόστος για ομάδα 6 - 8 ατόμων
2270 ευρώ  / άτομο 

Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι 10 Ιανουαρίου 2018 με προκαταβολή 1140 ευρώ

Εξόφληση ποσού το αργότερο έως 1 Μαρτίου 2018 στο σύνολο του ποσού
 

Περιλαμβάνει:

 • Μεταφορά από και προς το αεροδρόμιο του Kathmandu

 • Διανυκτερεύσεις στο Kathmandu σε ξενοδοχείο 3 αστέρων ή παρόμοιο

 • Αεροπορικό εισιτήριό Kathamnadu - Lukla - kathmandu

 • Άδεια για τον national park Kumbu

 • Αγγλόφωνο ντόπιο οδηγό και Έλληνα αρχηγό

 • Γεύματα στο βουνό (πρωινό.Β, μεσημεριανό.L, βραδινό.D.) όπως στο πρόγραμμα

 • Διαμονή σε hostel και tea houses, όπως στο πρόγραμμα

 • Ντόπιοι αχθοφόροι για τις αποσκευές μας κατά τη διάρκεια του trekking

 • Ταξιδιωτική ασφάλιση

Δεν περιλαμβάνει:

 • Αεροπορικά εισιτήρια από Ελλάδα για Νεπάλ και επιστροφή

 • Βίζα εισόδου στο Νεπάλ (βγαίνει και πληρώνεται ατομικά στο αεροδρόμιο 20-30 U$D)

 • Γεύματα στο Kathmandou

 • Νερά εμφιαλωμένα, μπύρες και άλλα ποτά

 • Φιλοδωρήματα για τους αχθοφόρους και τους οδηγούς

 • Ατομικός εξοπλισμός πεζοπορίας (μπότες, μπουφάν, σακίδια)

 • Δραστηριότητες εκτός προγράμματος.

 • Έξοδα αποχώρησης από την εκδρομή εκτός προγράμματος.

Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις επικοινωνήστε μαζί μας

στο τηλ. 6972934764 και e-mail: info@trueadventure.gr

Καλή διασκέδαση!

 • Facebook Social Icon

ACTION S.C.E 

G.N.T.O 0726E60000053501

 

 

Phone: 0030 697 2934764

Adress: Rega Feraiou 135, Volos 38221, Greece 

E-mail: info@trueadventure.gr

Marocco

True adventure